• domin
  • domin1
  • domin2
  • domin4
як отримати громадянство Домініки

Паспорт Домініки

 

Деякі незалежні держави приняли програми, які дозволяють отримати громадянство шляхом прямих інвестицій в цю державу. Серед таких програм можна назвати програму з економічного громадянства Домініки, яка з нашої точки зору найбільш приваблива. Вона заснована на солідній юридичної базі - Конституції Домініки. Кількість заяв лімітується Урядом.

 На відміну від інших держав програма Домініки має бездоганну репутацію.

 Переваги громадянства Домініки.

  Після проходження перевірки на благонадійність (Due diligence), якщо всі документи, заяви і інші юридичні та процесуальні формальності виконані, у відповідності з усіма вимогами, після проходження інтерв'ю, процедура отримання громадянства і паспорта зазвичай займає 30 днів. Вам немає необхідності знаходитися в Домініці весь цей час. Акт про натуралізацію громадянином Домініки на всіх членів сім'ї, підписується особисто міністром внутрішніх справ, імміграції та праці.

 Будучи громадянином Домініки, ви можете жити і працювати в Домініці в будь-який час. Як громадянин Британської співдружності ви отримуєте спеціальні права і привілеї в Великобританії. З вас не стягуються податки в Домініці по будь-яким видам доходів, отриманим поза Домініки.

 Найбільш важливим є та обставина, що ви можете подорожувати без попереднього отримання візи в 96 країн, в т.ч. Великобританія, Канада, Швейцарія, Швеція, Гонконг, Австралія, Багамські острови, Кіпр, Індія, Мальта, Малайзія, Нова Зеландія, Сейшельські острови, Сінгапур і багато інших.

 Власники паспорта, отриманого за інвестиційною програмою, можуть приймати участь в загальних виборах після 5 років проживання в Домініці. Для цілей отримання громадянства не обов'язково проживання на території країни. Громадянство є довічним. Громадянам Домініки дозволяється мати подвійне громадянство і про набуття громадянства не повідомляється в інші країни.

 Вимоги.

  Заяви можна відразу подавати на всю сім'ю, що має на увазі заявника, його дружину (чоловіка) і двох неодружених дітей, що знаходяться на утриманні. У доповненні до стандартних документів, які потрібні в цих випадках необхідно, щоб заявник здійснив інвестиції в економіку Домініки, що має на увазі безоплатні (НЕ ті, що повертаються) грошові суми.

 Програма передбачає два можливих виду інвестицій:

 а) придбання цінних паперів;

  б) прямі грошові вкладення.

 Цінні папери випускає уряд у вигляді 15-річних боргових зобов'язань (bond) з номіналом 75 тисяч Східнокарибських доларів з нарахуванням ставки 2% річних. Відсотки на відсотки не нараховуються.

 Уряд Домініки встановлює 3 основні опції отримання громадянства:

 Варіант 1: Індивідуальне отримання громадянства - USD 100,000

 Варіант 2: Отримання громадянства подружжям - USD 175,000

 Варіант 3: Отримання громадянства подружжям і двома дітьми до 18 років - USD 200,000

 Так само, в програмі можуть брати участь сім'ї, в яких більше, ніж двоє дітей до 18 років, але їх участь зажадає додаткових інвестицій.

 Додатково оплачуються послуги агента. Додаткові витрати на здійснення процедури, професійні і юридичні послуги в розмірі USD 25,000 на родину або USD 15,000 індивідуально місцеві адвокатські фірми не гарантують схвалення урядом поданої заяви. Cувереннє і остаточне право в прийнятті рішення залишається за урядом Домініки. Але в абсолютної більшості випадків дається позитивна відповідь.

 Покупка нерухомості на Домініці

 Цей шлях передбачає поворотні інвестиції, так як через 5 років ви зможете продати об'єкт нерухомості, зберігши паспорта для всієї родини. В даному випадку інвестиції складуть не менше USD 200 000. Саме на цю суму ви повинні придбати нерухомість. При цьому ви вибираєте серед об'єктів, запропонованих вам урядом. Це анітрохи не обмежує вас. Навпаки, ви отримуєте офіційні урядові гарантії чистоти угоди. Ви інвестуєте кошти в об'єкти туристичної нерухомості, які приносять дохід і високо котируються.

 Даний шлях передбачає також додаткові витрати у вигляді урядових зборів.

Учасники Сума зборів, дол. США
Заявник50 тис.
Дружина/чоловік заявника 25 тис.
Діти до 18 років20 тис.
Утриманці від 18 до 25 років 25 тис.

 Про порядок реєстрації компанії в Співдружності Доміікі тут